Sponseret af GTT

Foto: Adobe Stock

Sådan bruger Demant skyen

Store virksomheder ­arbejder i stigende grad med ‘cloud-­first’-strategier. Demant er en af dem, men bruger kun cloud, når det giver mening.

Med 15.000 ansatte på verdensplan er der en gennemgribende infrastruktur i danske Demants it-netværk. Den internationale virksomhed, som primært er kendt for at udvikle og producere høreapparater, har derfor valgt GTT som netværksudbyder. Det samarbejde har nu kørt gennem fem år.

”Det er vigtigt, at vi har en global spiller med på vores hold, når det kommer til netværk. Men det skal også være nogen, der er til at tale med. GTT er nemme at arbejde med, og de har en ‘can-do’-attitude, selvom de er globale,” fortæller Rasmus Rasmussen, Vice President for IT, Infrastructure & Operations i Demant.

De mange ansatte på tværs af landegrænser og et stort produktionsapparat betyder, at it-infrastrukturen kræver et pålideligt kvalitetsnetværk med gode svartider. Derfor bruger Demant et mere traditionelt MPLS-netværk.

Vores strategi er cloud-first – hvis det kan betale sig. Vi gør det ikke, fordi alle andre gør. Vi gør det fornuftigt og benytter cloud-løsninger der, hvor det passer bedst ind i vores set-up
Rasmus Rasmussen, Vice President for IT, ­Infrastructure & Operations ved Demant

Cloud first – når det giver mening

”Vores strategi er cloud-first – hvis det kan betale sig. Vi gør det ikke, fordi alle andre gør. Vi gør det fornuftigt og benytter cloud-løsninger der, hvor det passer bedst ind i vores set-up. Andre steder har vi et stort datacenter selv. Så det er en beslutning fra gang til gang. Vi putter flere og flere af vores services i skyen løbende. Men vi har generelt mere og mere it, som understøtter vores digitaliseringsrejse. Så vi øger faktisk på hele linjen,” forklarer Rasmus Rasmussen.

Når platforme, applikationer og værktøjer skal være mere tilgængelige i globale frem for lokale netværk, skaber det nye udfordringer og muligheder. Sådan lyder det fra Søren Wiinholt Petersen, der er Senior Vice President for GTT i Norden og CEE.

”De fleste virksomheder har erkendt, at de skal tilgå de mange nye og markedsledende applikationer via internettet. Derfor arbejder de med en ’cloud-first-strategi’, hvor de går fra at have store, fysiske datacentre til at lægge applikationerne ud i skyen.”

Software-defined wide area networking er det næste

Den evige balance mellem Demants datacentre og værktøjer, der køres gennem skyen, betyder også, at virksomheden undersøger nye netværksløsninger.

”Vi er i gang med at kigge på en SD-WAN-løsning. Her skal noget køre på den klassiske måde og andet gennem internettet. På den måde optimerer vi vores netværk og giver vores brugere den bedste løsning,” siger Rasmus Rasmussen.

Netop software-defined wide area networking – altså SD-WAN-løsning – vinder frem i virksomheder, hvor applikationer og værktøjer skal bruges globalt. Der er tale om fleksible og skalerbare løsninger, som udnytter cloud-teknologien optimalt og sikrer høj tilgængelighed på de virtuelle værktøjer, som medarbejderne er afhængige af i deres daglige arbejde.

”Den måde at bygge og drive netværk på gør, at man reelt kan styre kvalitet og svartider på en applikation, der kører globalt på internettet. Det er en intelligent måde at styre det på, og det har en stor, positiv indvirkning på både drift og forretning,” siger Søren Wiinholt Petersen.

Gennemsigtighed og kvalitet

GTT var nogle af de allerførste til at tilbyde SD-WAN-løsninger på globalt plan og har med tiden opbygget stor erfaring i, hvordan internationale virksomheder bedst arbejder med samme applikationer på tværs af landegrænser og kontinenter.

Internet er ikke bare internet. Det er fyldt med udfordringer, og tilfældige udbydere rundt omkring i landene kan ikke sikre gennemsigtigheden eller garantere for kvaliteten mellem dem
Søren Wiinholt Petersen, Senior Vice President for GTT Communications i Norden

”Internet er ikke bare internet. Det er fyldt med udfordringer, og tilfældige udbydere rundt omkring i landene kan ikke sikre gennemsigtigheden eller garantere for kvaliteten mellem dem. Vi giver it-afdelingerne det bedste udgangspunkt for at opbygge deres infrastruktur, og her er SD-WAN et meget vigtigt element,” siger han.

Udviklingen på markedet giver også et større behov for at styre globale netværk på en mere kontrolleret og forudsigelig måde.

“SD-WAN hjælper virksomhederne med at optimere brugen af deres netværk, fordi de kan prioritere trafikken for de vigtigste applikationer og dem, der er følsomme overfor latenstid over lange distancer, som f.eks. video og telefoni,” fortæller Søren Wiinholt Petersen.

Brug for en cloud gate-keeper

Hos Demant er det Rasmus Rasmussens opgave at give virksomhedens globale it-infrastruktur et bredt løft.

”Vi har selvfølgelig digitaliseringsprogrammer og projekter, hvor vi må vurdere, hvor de styres fra. Man kigger på, om det skal gøres in-house eller i en cloud-løsning. Det kan gøres på mange måder. Vi er meget opmærksomme på, at netværket ikke skal blive en flaskehals, så man har for mange komponenter indover. Der skal findes ud af, hvad man flytter på det ene eller andet plan, så det lokale netværk også er beefet op til et godt niveau,” siger han.

Prioriteringen af applikationer i skyen og i egne datacentre er derfor en konstant vurdering.

Cloud-løsninger er særligt attraktive. Især skalerbarheden er ­interessant, og man kan hurtigt komme i gang
Rasmus Rasmussen, Demant

”Cloud-løsninger er særligt attraktive. Især skalerbarheden er interessant, og man kan hurtigt komme i gang. Elastikken er vildt smart, men man skal også holde øje med omkostningerne. Man skal have fokus på at optimere omkostninger og ikke bare flytte alt ud i skyen.

Mit råd er, at man har en cloud gatekeeper i sin virksomhed, der holder styr på den slags, og som også har god viden om de mange muligheder, der ligger i de forskellige typer cloud-løsninger,” siger Rasmus Rasmussen.

I forbindelse med etableringen af en SD-WAN-løsning har Demant også GTT i tankerne.

”GTT er en oplagt samarbejdspartner. De er meget agile og pålidelige. De er fokuserede på at løse tingene sammen med os, men de er alligevel strukturerede. Det er en god og stærk partner,” siger Rasmus Rasmussen.