Sponseret af Ennogie

Foto: Ennogie.

Solcelletag gavner både ­pengepungen og miljøet

Nordens største solcelletag-virksomhed oplever en stigende vækst inden for installation af solcelletage. Men forbrugerne mangler fortsat kendskab til den bæredygtige løsning, der både har økonomiske, arkitektoniske og klimavenlige fordele

Den grønne omstilling har danskernes fulde opmærksomhed. Alligevel oplever Nordens største solcelletag-virksomhed Ennogie, der producerer indbyggede solceller i taget, at der er alt for mange i Danmark, der ikke kender til den bæredygtige løsning.

”De seneste 3 år har vi installeret ­omkring 100 solcelletage i Danmark. Og der er ok med leverancer i ordrebogen. Men i forhold til fordelene ved at vælge solcelletage er det stadig alt for stor en del af befolkningen i Danmark, der ikke kender til løsningen. Det er en skam, idet solcelletag kan bidrage til ambitionen om at gøre Danmark CO2-fri i 2050,” siger Lars Petersen, der er adm. direktør i Ennogie.

Udover at bidrage til at styrke den grønne omstilling og klimaet på globalt plan, er der også gevinster for den enkelte at hente, når de vælger at investere i et ­Ennogie-solcelletag.
”De mange fordele, der er at indhente ved at investere i et solcelletag for den enkelte, er blandt andet værdistigningen af boligen efter montering af solcelletaget. Man kan også opnå en månedlig økonomisk besparelse på 400-600 kr. samtidig med at man reducerer CO2-udledningen og styrker samvittigheden,” fremhæver Lars Petersen.

CO2-udledning tjent hjem på et år

Med virksomhedens bæredygtige tagløsning kan den almindelige danske husstand allerede efter et år tjene den samme mængde energi hjem, der blev brugt i forbindelse med produktionen af solcelletaget.

”Bæredygtighed har fra starten været en indgroet del af virksomheden. Vi er den eneste virksomhed i Norden, som udvikler og producerer solcelletage, hvor energien, der er forbundet med produktionen af taget, er tjent hjem efter et år,” fortæller Lars Petersen.

Udnyt de passive arealer bedre

Flere og flere investerer i solceller, hvilket er en god idé for klimaets fremtid. Ifølge Lars Petersen skal vi dog tænke meget mere fremadrettet og i flere led, så vi ikke spænder ben for os selv i fremtiden.

”Vi ser mange steder, at folk har valgt at omlægge deres marker med solcelleanlæg, hvilket naturligvis er godt i forhold til klimaet. Men der er også ­problemer forbundet med den løsning. Vi bliver kun flere på jorden, og derfor er vi nødt til at tænke by- og samfundsplanlægningen mere ind ved allerede nu at kigge på, hvordan vi udnytter den plads, vi nu engang har, bedst muligt. Det giver derfor bedre mening at bruge de mange tage, der er i Danmark, som alligevel er passive ­arealer,” siger Lars Petersen

Flere designpriser

Med flere end 100 installationer af solcelletage i Danmark og Tyskland, oplever Lars Petersen, at det ikke kun er de økonomiske og klimavenlige fordele, der har betydning. Designet spiller også en rolle. Danskerne har nemlig i mange år været glade for stilrene, lækre designs i både indretningen og arkitekturen.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel både fra boligforeninger og private, der ønsker en klimavenlig energikilde uden at gå på kompromis med det akitektoniske udtryk,” fortæller Lars Petersen.
Udover at levere løsninger til boligforeninger og private arbejder Ennogie også sammen med arkitekter i forbindelse med nybyggeri og renovering. De har blandt andet været med til at genopføre et nedbrændt badehotel, hvor arkitekturen og de historiske værdier var i fokus.

Badehotellet blev genrejst med ­Ennogie-solcelletag, der både bidrager til økonomidriften og klimaet samtidig med, at det matcher resten af den historiske bygning, siger Lars Petersen, der samtidig fremhæver, at han er stolt over at have vundet flere danske og internationale designpriser for deres stilrene solcelletag.

Ennogie har blandt andet vundet priser ved Danish design Award og IF design Award.